noscript image for google
<h2>Τώρα ξέρουμε τι τρώμε!!!</h2><p>    </p> <h2>Τώρα ξέρουμε τι τρώμε!!!</h2><p>    </p> <h2>Τώρα ξέρουμε τι τρώμε!!! </h2><p>    </p> <h2>Τώρα ξέρουμε τι τρώμε!!!</h2><p>   </p> <h2>Τώρα ξέρουμε τι τρώμε!!!</h2><p>   </p> <h2>Τώρα ξέρουμε τι τρώμε!!!</h2><p>   </p>
Previous Next
Μελιτζάνες
Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα με το λαμπερό, βαθύ μοβ χρώμα της, μας συστήνεται επισήμως ως Solanum melongena και ανήκει στην οικογένεια των στρυχνοειδών.
 
Η πρώτη συστηματική της καλλιέργεια ξεκίνησε στην Κίνα πέντε αιώνες πριν το Χριστό. Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να έρθει η μελιτζάνα στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ιταλία. Περίπου τον 18ο αιώνα άρχισε η μελιτζάνα να χρησιμοποιείται στην Ευρώπη ως φαγητό και από τότε έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά. 
 
Η μελιτζάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β3, βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και κυρίως μια ουσία την nasunin.
 
Σήμερα η μελιτζάνα χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα σε διάφορες χώρες.
 
Είδη: Φλάσκες, Σισέ
Μήνες Καλλιέργιας: Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος & Δεκέμβριος

Παραγγελία   Πίσω